Kasım 22, 2024

Karadeniz Haber Merkezi

Karadeniz'in Haber Portalı

Bahar alerjilerinde uzak durulması gereken 7 durum

Güneş, güzel hava, açan rengarenk çiçekler ve yeşil çimenler, kışın sonu ve baharın başlangıcını haber veriyor. Ancak, herkes baharı dört gözle beklemiyor çünkü bahar alerjileri dünya çapında milyonlarca kişiyi etkiliyor.

Alerjiler, vücudun normalde zararsız maddelere aşırı tepki vermesinden kaynaklanır ve küf, toz, böcek, belirli yiyecekler veya polenlerden kaynaklanabilir.

Mevsimsel alerjilerin en yaygın nedeni polenlerdir. Yaşadığınız yer, mevsimsel alerjilerin başlangıcını, bitişini ve alerjik reaksiyonunuzun şiddetini önemli ölçüde etkileyebilir. Bahar alerjileri, daha sıcak bölgelerde Şubat ayında başlayabilir ve yaza kadar sürebilir.

Alerjiler kuru, güneşli ve rüzgarlı günlerde şiddetlenir. Kuru ve güneşli günler, ağaçların polen saldığı ideal koşullardır, bu da havada daha fazla polen olacağı anlamına gelir. Rüzgarlı günlerde polen havada daha fazla yayılır ve bu da alerjileri kötüleştirebilir. Fırtınalı ve yağmurlu günler alerjisi olan kişiler için en iyisidir çünkü şiddetli yağmur havadaki polenleri temizleyerek geçici bir rahatlama sağlar.

Bahar alerjilerinde uzak durulması gereken 7 durum #1

ALERJİ BELİRTİLERİ

Alerjiler genel olarak burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve hapşırmayla kendisini gösterir. Yaygın alerji belirtileri arasında gözlerin altındaki koyu